微信刷题,考证常用
  • 试题题型【阅读理解】
试题内容

        What do the following animals have in common(共有) ?  Pandas, tigers, whales, lions and camels?  They are all in danger.

 Animals are in danger for many reasons. Sadly, humans are behind them! Here are three reasons:

 Excessive hunting (过度猎杀) : For centuries, humans have hunted elephants for their tusks, killed tigers for their fur, and caught many other animals for their meat.

 Foreign animals: In 1505, European discovered a beautiful island in the Indian Ocean named Mauritius. They brought dogs, pigs, monkeys, and rats with them. It was bad news for dodo birds. They did not have any natural enemies before. They picked up fruits falling down from trees and built their houses on the ground. Shortly after humans came, however, dodo birds were in big troublemen killed them for their meat, and those animals broke their homes and ate their eggs. The dodo birds first became rare and then extinct. The last dodo bird was killed in 1681.

 Loss of homes: We cut down forest for farming. We cut down trees to build houses. We build dams to make sure that we have enough water to use. When we are trying to make our lives comfortable, the land for animals to live on becomes less and less.

1.[单选题]Which of the following is NOT true about dodo birds?
  • A.Dodo birds lived in Mauritius.
  • B.Dodo birds became rare because of humans.
  • C.Dodo birds didn’t have any natural enemies before 1505.
  • D.The last dodo bird was killed by its natural enemies in 1681.
  • 解题思路:由第四段中的“The last dodo bird was killed in 1681.”可知最后一只渡渡鸟是在1681年被人类杀死的,而不是被它的天地杀死的,故D选项不正确,故选D。
2.[单选题]This passage mainly tells us that ______.
  • A.why some animals are in danger
  • B.how to save endangered animals
  • C.we must stop hunting to protect wild animals.
  • D.excessive hunting makes some animals in danger
  • 解题思路:本文主要讲述了一些动物面临危险的原因,故选A。
3.[单选题] The underlined word “extinct” means ______.
  • A.死亡的
  • B.减少的
  • C.灭绝的
  • D.再生的
  • 解题思路:由第四段最后一句“The last dodo bird was killed in 1681.”可知最后一只渡渡鸟在1681年被杀死的,故extinct意为“灭绝”,故选C。
4.[单选题] Pandas, tigers, whales, lions and camels are all ______.
  • A.dangerous animals
  • B.animals in danger
  • C.useful animals
  • D.animals living everywhere
  • 解题思路:由第一段可知,熊猫、老虎、鲸、狮子和骆驼都是处于危险中的动物,故选B。
5.[单选题]Which of the following is NOT a reason why some animals are in danger?
  • A.Some animals are too weak to live.
  • B.Many animals were killed by humans.
  • C.Some animals’ enemies were brought to their homes.
  • D.People destroyed their homes.
  • 解题思路:文章提到的一些动物处于危险中的三个原因,即人类的过度猎杀、外来动物的入侵、家园的丧失。本文没有提及一些动物太虚弱而不能生存,故选A。
  • 参考答案:D,A,C,B,A
qq分分彩规则 qq分分彩开户 qq分分彩全天计划 qq分分彩|直播 qq分分彩在线预测 qq分分彩在线人工计划 qq分分彩免费开户 qq分分彩登入投注 qq分分彩开户网址 qq分分彩网上购买